Health

Chemist onthult waarom je water beter niet twee keer kunt koken

water-niet-twee-keer-koken

Op de redactie drinken we de hele dag kopjes thee. Van gemberthee tot lauw water met citroen en detox thee tot kamille; wij zijn echte theeleuten. Als er nog een laagje water in de waterkoker zit en we lusten nog een kopje, zetten hem voor de twee keer aan. Anders is het zonde van het water, nietwaar? Toch blijkt dat niet heel slim te zijn. 

Tweede keer waterkoker aanzetten geen goed idee

We zetten de waterkoker niet alleen een tweede keer aan om verspilling van tegen te gaan, maar stiekem ook voor het gemak. Toch zeggen onderzoekers dat je dit beter niet kan doen. The UK Tea and Infusion Association waarschuwt er zelfs voor en The Huffington Post heeft dat verwerkt in een artikel. Niet alleen kan het water viezer smaken, maar het is ook niet helemaal goed voor je gezondheid. Kook je het water opnieuw? Dan loop je risico dat bepaalde concentraties versterken, aldus chemist Anne Helmenstine.

Ze heeft het dan bijvoorbeeld over Nitraten en Fluoride. Deze worden steeds geconcentreerder als je het opnieuw kookt en dan zal je daar dus meer van binnen krijgen. Die stoffen wil je eigenlijk het liefst zo min mogelijk in je mooie lijfje hebben. Gelukkig moet je het wel een klein beetje met een korreltje zout nemen want voor een overdosis nitraat, hoef je je geen zorgen te maken in Nederland. Dat ontstaat vooral bij het koken van vervuild drinkwater. Zorg er daarom altijd voor de je de waterkoker met schoon water vult.

waterkoker-aanzetten-tweede-keer

Oplossing voor tweede keer water koken

Zit die verspilling je nog een beetje tegen? Zorg er dan voor dat je de waterkoker niet te vol doet of schaf een goedkope heet water dispenser van de Action aan. Deze heet water dispenser is niet alleen handig, maar staat ook heel stijlvol in je keuken. Doordat het apparaat het water verwarmt per kopje, is hij veel energievriendelijker dan een normale waterkoker.

Dat bespaart jou weer energiekosten. Je kan hem in 7 temperatuurstanden zetten en 4 waterhoeveelheden. Jouw kop thee maak je dus helemaal zoals jij wilt. Handig als je bijvoorbeeld water voor je baby wilt koken en dit precies het aantal milliliter moet zijn voor het flesje.

waterkoker-heet-water-dispenser SHOP NU VOOR 79,95

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!