Health

Waarom je nooit de waterkoker van een hotelkamer moet gebruiken

waterkoker-hotelkamer-niet-gebruiken

Een nachtje in een hotel staat voor ons gelijk aan heerlijke ontspanning. Het huishouden kun je even compleet aan de kant zetten: je bed wordt netjes opgemaakt, de badkamer glimt van geluk en beneden staat er een lekker ontbijtje voor je klaar. Aan niets zal het je ontbreken! Hoewel alles voor je wordt ingeschonken en klaargemaakt, staat die waterkoker je in avond toch heel lief aan te kijken. Een kopje thee voor het slapen zou lekker zijn. Nou, uhm niet als je onderstaande weet!

Zo smerig is de waterkoker op een hotelkamer

We hebben al eerder een feitje over dit apparaat onthuld.  Zo blijkt het niet oké om water in de waterkoker twee keer te koken. Niet alleen kan het water viezer smaken, maar het is ook niet helemaal goed voor je gezondheid. Kook je het water opnieuw? Dan loop je risico dat bepaalde concentraties versterken. Je zou misschien denken dat we nu gaan zeggen dat een waterkoker in een hotelkamer simpelweg vies is omdat deze vaak wordt gebruikt bij het zetten van een kopje thee. Toch gaat om om iets heel anders.

Het volgende wat je gaan vertellen is niet geschikt voor lege maagjes. Zorg er dus voor dat je wat gegeten hebt en pak er een goed kopje thee bij uit je eigen waterkoker of heetwaterdispenser.  Stel je het nu volgende voor: je drinkt een heerlijk kopje English Breakfast, maar het blijkt dat een hotelgast voor jou de waterkoker heeft gebruikt om een onderbroek erin te wassen. Jakkes!

Waterkoker in hotelkamer wordt voor meer gebruikt

Via EditieNL kwamen we erachter dat de waterkoker in een hotelkamer voor nog veel meer dingen worden gebruikt. Zij spraken met hotelexpert Vincent van Dijk. Hij heeft een jaar in hotelkamers overnacht en verbaast zich nergens meer over,

Ik vind ze een beetje smerig”, vertelt hij aan EditieNL. “Ik was veel video’s van mensen tegengekomen die eieren, noodles of mie in de waterkoker koken. Dus ik ging liever naar de hotellobby voor een kopje thee”.  hotelkamer-waterkoker-vies-ondergoed

Zorgen maken is niet nodig

Hoewel je misschien erover nadenkt om de volgende keer je eigen keukengerei mee te nemen, hoeven we ons geen zorgen te maken volgens microbioloog Jan Kluytmans. ”Als het water kookt bij 100 graden Celsius is het steriel. Het is misschien niet een fris idee, maar alle bacteriën zouden weg moeten zijn uit de waterkoker”.

Dat is fijn om te weten, maar toch vinden wij het idee alles behalve hygiënisch klinken. Wij pakken de volgende keer wel een warm drankje uit de hotelbar.  Thee blijkt de perfecte verkoeling te zijn op warme dagen, dus ervan blijven drinken blijft belangrijk.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!