Life & Health

Huh? Zo moet je je wc-blokje eigenlijk echt ophangen

wc-blokje-eigenlijk-ophangen

De wc schoonmaken is een vervelend maar belangrijk klusje. Ook als je je huis snel in 20 minuten schoonmaakt is een snelle poetsbeurt van de porseleinen troon een must. Het wc-blokje is een fijne handlanger die je pot tussen de poetsbeurten door lekker fris houdt. Toch blijkt nu dat we dit blokje al die tijd al verkeerd hebben opgehangen. Say what?  Op Twitter ontstond een flinke discussie over de juiste plaatsing van het schoonmaakproduct.

Wc-blokje verkeerd opgehangen

‘Ik was 34 jaar oud toen ik dit ontdekte… ‘ zei Twitteraar @MaykaXx bij een filmpje waarin ze de houder van het toiletblokje onder de toiletrand stopt in plaats van over de rand. Ze werd hierop gewezen door haar veertienjarige dochter. Aan de reacties op het filmpje te zien was ze niet de enige die hier verbaasd over was. ‘Ik ben 54 en ik wist dit ook niet’, schrijft iemand.

Het toiletblokje moet dus ónder de binnenrand van de wc, in plaats van het houdertje uit te rekken en deze over de rand te plaatsen. Toch lijkt dit niet altijd een even goed idee: zo reageerden veel mensen op Twitter al snel dat het blokje door deze methode snel in de wc valt tijdens het doorspoelen, met vervelende blokkages en zelfs een bezoekje van de loodgieter als gevolg.

Meerdere manieren mogelijk

Het voordeel van het toiletblokje onder de rand hangen is niet helemaal duidelijk. Volgens sommige mensen zou het ervoor zorgen dat het schoonmaakmiddel beter in de pot verspreid wordt. Anderen zeggen dat het wc-blokje hierdoor niet kan verschuiven. Welke mening je er ook over nahoudt, het lijkt erop dat het blokje bij allebei de plaatsingen gewoon z’n werk doet.

Ben je zelf benieuwd of het wc-blokje je wc beter schoonmaakt als je het houdertje onder de rand plaatst? Test het dan eerst even uit voordat je de wc doortrekt. Trek huishoud-handschoenen aan en plaats het blokje voorzichtig onder de rand. Spoel dan je wc door terwijl je de andere hand onder het blokje valt. Zo kun je testen of het blokje stevig genoeg vast ziet en of je niet zoals de zus van de Rotterdamse poetsqueen Charo eindigt, die vanwege een vastzittend wc-blokje de loodgieter moest bellen. Oeps!

@rotterdamse.poetsqueen #poetsen #rotterdamsepoetsqueen #rotterdam #huishoudelijketips #huishouden #voorjou #rotterdammers #schoonmaken #cleantok #fy #schoonmaaktips #wc #wcblokje #wcschoonmaken #wccleaner #toilet #toiletblokje #toiletschoonmaken ♬ A moist healing song – Nez Tunes