Living

Slimme lifehack: wc schoonmaken doe je met een fles cola

wc-schoonmaken-cola

Heerlijk zo´n ijskoud glas cola bij een film of tijdens het avondeten. Dit drankje is niet alleen om te drinken, maar schijnt ook nog eens een handig te zijn om je wc mee schoon te maken. Je zou maar geen schoonmaakmiddel in huis hebben en nog wel een fles coke in de ijskast hebben staan. Kan je toch nog even die vieze wc een opknapper geven als de visite bijna voor de deur staat.

Cola als schoonmaakmiddel gebruiken

Het zuur wat in de cola zit is een perfecte verwijderaar van kalkaanslag. Dat zou je bijna niet denken met zo’n mierzoet drankje, maar toch is de PH-waarde dus enorm zuur. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende merken cola verkrijgbaar, welke je neemt maakt gelukkig niets uit. Al zouden we niet zo snel gaan voor die heerlijke cola van de Mc Donald’s die altijd net even iets specialer smaakt dan de gewone uit een fles. Dan kan je net zo goed je hele Big Mac menu ook door de wc spoelen. Dat is mega zonde!

Wel is het dé oplossing als je geen wc reiniger in huis hebt en je gasten verwacht. Nadeel is dan wel dat je ze waarschijnlijk geen glas cola kan aanbieden. Hopelijk heb je dan nog wat andere frisdrank in huis. Je kunt er trouwens ook baking soda bij toevoegen voor een nog beter resultaat. Bekijk hiervoor het onderstaande filmpje.

 

Op deze manier maak je de wc schoon met cola

Pak een maatbeker en giet daar zo’n 450 milliliter cola in. Vervolgens schenk je het wondermiddeltje in de wc-pot. Let er hierbij wel op dat je het helemaal rondom de rand en extra goed over de kalkvlekken heen giet. Het lijkt nu misschien of het hele goedje meteen naar beneden gaat, maar gelukkig blijft er ook een dun laagje op de viezigheid liggen. Het is belangrijk om de frisdrank goed in te laten trekken, dus ga niet de pot schoonmaken als je hoge nood hebt minstens een uurtje heb je wel nodig.

Heb je langer de tijd? Doe het dan voor het slapen gaan. Zo krijgen de zuren van de cola goed de kans om in te trekken en de vlekken te verwijderen. Als je het lang genoeg hebt laten weken, kun je het toilet doorspoelen. Ben je een beetje teleurgesteld en zijn nog niet alle kalvlekken weg? Herhaal het hele riedeltje dan nog een keer en gebruik ook een toiletborstel om te vlekken extra goed weg te schrobben met de cola.cola-tips-schoonmaken-toilet