Food & Drinks

Wereld Chocolade Dag vieren: chocolade werkt tegen vetverbranding

wereld-chocolade-dag-vetverbranding

Vandaag is het Wereld Chocolade dag. Er is iedere dag natuurlijk wel zo’n dag maar het woord chocolade maakt ons wel blij. Deze dag is er omdat op 7 juli 1550 chocolade voor het eerst in Europa werd gebracht. Cacao werd als betaalmiddel gebruikt door de Azteken en zo naar Spanje mee genomen. Op 13 september is er trouwens nog de Internationale Dag van de Chocolade. Het geeft wel aan dat chocola een belangrijk product is. Daarnaast zijn er een aantal hele verrassende voordelen van chocolade eten. 

Is het goed om je dag te starten met chocolade?

Een Amerikaans onderzoek gaf aan dat het helpt voor je vetverbranding als je in de ochtend als ontbijt chocolade zou eten. Dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Kunnen we toch met een gerust hart die boterham met hagelslag naar binnen werken. Maar hoe zou dit dan werken en hoe betrouwbaar is het onderzoek eigenlijk. En kun je iedere chocolade eten of moet het juist puur of melk zijn?

Het onderzoek gaf aan negentien vrouwen chocolade. De ene helft mocht 100 gram chocolade voor het slapen gaan eten en en de andere groep juist een uur na het wakker worden. Het waren wel allemaal vrouwen die in de postmenopauze periode zaten. Dit zijn dus vrouwen die al door de menopauze zijn gegaan en geen bloedverlies meer hebben. Ze kregen allemaal melkchocolade met 18,1 gram cacao.

chocolade-werelddag

Het resultaat van het onderzoek

Zowel het eten van chocolade in de ochtend als in de avond gaf geen gewichtstoemname. Tijdens de ochtenduren hielp het zelfs om vet te verbranden. Dit komt door de flavonolen die van nature in cacao voorkomen.

Bovendien helpt het de bloedsuikerspiegel te verlagen. Omdat het werd gedaan bij vrouwen na de overgang moet er natuurlijk meer onderzoek worden gedaan, want zo weten we nog steeds niet of het voor iedereen geldt. Dit verhaal gaat dus nog vervolgd worden op een later moment!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!