Life & Health

Zo houd je die vervelende wespen op een veilig afstandje

wespen-afstand-houden
Effectieve manieren om wespen veilig op afstand te houden (Afbeelding: Pexels)

Ons hoor je niet klagen met deze heerlijke zomer. We ploffen met dit zonnetje regelmatig op een gezellig terrasje neer met een dorstlessende cocktail en lekker snackje. Wie dat ook gezellig vindt, zijn die al die wespen die jou maar al te graag willen vergezellen. Ze kunnen jouw buitenetentje flink verknallen. Meppen is niet zo’n goed idee, dus moeten we opzoek naar iets anders om wespen weg te verjagen. Wij hebben wat tips voor jou op een rijtje gezet. 

Wespen op veilige afstand houden

Voel je je wel eens eenzaam? In de zomer is dat totaal niet nodig. Al jouw insectenvriendjes staan binnen een mum van tijd voor jou klaar. In de nacht houd je een slaapfeestje met tientallen muggen en in de middag lunch je samen met wat wespen. Klinkt gezellig, maar toch zien we ze liever gaan dan komen. We hadden dan ook eerder een artikeltje geschreven hoe je vergoed van die irritante muggen kan afkomen.

Die zoemende wespen zijn ook niet onze grootste vrienden. Ben je een keertje zonder de kids op stap, moet je alsnog opletten op die vervelende basterds. Regelmatig staat er wel iemand op van zijn stoel om de beestjes te verjagen. Hoe doe je dit eigenlijk succesvol? Wij vonden wat geniale tips die we met je willen delen.

wespen-afstand-tips

 1. Schoteltje met ui neerzetten

Op een terrasje doe je deze tip misschien niet zo snel, maar in je eigen tuin werkt hij maar al te goed. Volgens Women’s Health moet je een schaaltje neerleggen met gesnipperde uien naast je om die vervelende wespen weg te houden. Deze insecten houden namelijk niet zo van de scherpe geur van een ui.

2. Geen zoete parfum

Niet alleen kun je met een lekkere geur en feromonen parfums een man verleiden, maar ook wespen zijn er dol op. Deze beestjes komen direct af op zoete parfum. Ga de zomermaand eens voor een wat frissere geur als je buiten ongestoord wil genieten van een lekker hapje en drankje. Dat zoetere geurtje gebruik je gewoon weer in de winter.

geen-zoete-parfum-wespen

3.  Kruidnagel

Misschien heb je deze tip wel vaker voorbij zien komen. Het is er eentje uit de oude doos. Snijd een sinaasappel doormidden en druk er wat kruidnagels in. Leg deze creatie vervolgens neer op een schoteltje. Wij vinden deze geur misschien lekker, maar wespen alles behalve. Je kunt trouwens ook een bakje met water vullen en daar wat kruinagels indoen als je de sinaasappel stiekem al hebt opgegeten voor wat verfrissing.

4. Geen afval laten slingeren

Klinkt natuurlijk best logisch dat je niet overal je vuilniszak moet laten slingeren, maar toch doen we dat vaak wel uit gemak. Dit kan niet alleen resulteren in vieze vliegjes rondom je prullenbak, maar ook in een wespen feestje. Vooral fruit restjes en frisdrank flessen trekken veel van deze beestjes aan. Is het tijdens de barbecue te gezellig om naar de afvalcontainer te lopen? Zorg er dan voor dat je vuilniszak goed dichtgeknoopt zijn en desnoods in een afgesloten bak zit.

afval-wespen

5. Koper

Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn wespen mega gevoelig voor geur. Koper is een no go voor deze insecten. Leg wat gezellige koperen vaasjes of bekertjes neer in je tuin of op je terras. Een koper muntje is ook altijd goed. Die schittering daarvan vinden de wespen niet zo fijn.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!