Food & Drinks

Dit wil je: er bestaat nu wijn zonder suiker en minder calorieën

pure-the-winery-wijn-zonder-suiker

Wij houden wel van een wijntje. Heerlijk met vriendinnen op een terrasje of bij een etentje. Eigenlijk is er altijd wel een goed moment om te proosten met een goed glas wijn. Toch kunnen we niet altijd zonder schuldgevoel ervan genieten, want zoals we weten is een glas wijn een heus caloriebommetje. Wij hebben goed nieuws voor je: er bestaat nu wijn zonder suiker.

Hamburger gezonder dan wijn

Een glas wijn bevat ontzettend veel suiker. Laten we er maar niet omheen draaien: slechts twee glazen wijn staat gelijk aan de dagelijkse maximale hoeveelheid suiker die je als een volwassen persoon mag binnen krijgen. Oeps! Meestal blijft het bij een gezellig avondje niet bij twee wijntjes, maar drinken we er veel meer.

Daarnaast vallen de calorieën in een glas ook niet mee. Uit een Engelse studie die werd vrijgegeven door de Alcohol Health Alliance UK en werd gepubliceerd in the Guardian bleek dat sommige wijnsoorten zelfs meer calorieën bevatten dan een gemiddelde hamburger. Daar schrikken wij wel even van!

wijn-drinken

Hoeveel suikerklontjes zit er in wijn?

Opvallend uit het onderzoek was dat de wijnen met de meeste suikers, de laagste hoeveelheid alcohol bleken te bevatten. Je hebt het misschien weleens zelf opgemerkt: de informatie op de labels van de wijnen zijn echt minimaal. De voedingswaarden kun je er vaak niet op terugvinden en je hebt dus geen idee hoeveel suikers of calorieën de flessen bevatten.

Uit hetzelfde onderzoek waar we het net over hadden kwam naar voren dat de wijnen met de meeste suikers, de laagste hoeveelheid alcohol  bevatten. In een glas witte wijn zit over het algemeen wel meer suikers in dan in een glas rode wijn. Volgens het Nederlands Voedingscentrum zit er gemiddeld 8,9 gram suiker in een wijnglas van 150 ml. Dat is omgerekend meer dan twee suikerklontjes per glas.

Bestaat wijn zonder suiker echt?

Het bestaat echt: wijn zonder suiker. Bij PURE The Winery kun je zonder schuldgevoel genieten van wijn met minder calorieën en zonder suiker. Voor wie even een maand geen alcohol wil drinken voor de gezondheidsvoordelen; think again. Per 100 ml bevat de wijn namelijk maar 58 kcal. Het merk constateerde dat er steeds meer wijnliefhebbers zijn, maar tegelijkertijd ook steeds meer mensen die een schuldgevoel hebben als ze een wijntje drinken.

Ze wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werden door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Dit zijn suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en daarmee zijn achter gebleven. De heerlijke flessen komen overigens uit de regio Piëmont, dat ligt in Italië. Ook goed om te weten: ze zijn ook nog eens vegan. Daarnaast bevatten de wijn geen koolhydraten en hebben ze een alcoholpercentage van 10.5%.

Hoe is wijn zonder suiker mogelijk?

De druiven die gebruikt worden om de wijnen van PURE The Winery te maken worden heel zorgvuldig geselecteerd en precies op het juiste moment geplukt. Op het moment hun druiven geplukt worden zijn de suikers die kunnen fermenteren naar alcohol op het hoogtepunt en zijn de suikers die niet kunnen fermenteren tot alcohol nog niet aanwezig in de druif.

De wijnmakers combineren een fermentatie techniek waarbij alle suikers worden omgezet naar alcohol. Zo ontstaat er dus wijn zonder suiker. Ook zijn er geen zoetstoffen aan toegevoegd, want de smaakt blijft op deze manier behouden. Het assortiment bestaat uit rood, wit, sparkling wit en sparkling rosé. Kom maar op met die wijn zonder suiker. Wij proosten er alvast op!

wijn-zonder-suiker