Food & Drinks

Zo open je gemakkelijk een wijnfles zonder een kurkentrekker

open-wijnfles-zonder-kurkentrekker

Het is je vast weleens overkomen: je hebt de perfecte date en aan niets ontbreekt het. Althans dat denk je. Chille muziek, lekkere hapjes en een goede fles wijn zijn aanwezig. Dan ineens merk je dat er geen kurkentrekker binnen handbereik is. Oeps! Laat je nou net een fles hebben uitgekozen zonder draaidop. Voortaan hoef je niet meer in paniek te raken, want wij hebben drie tips om een fles wijn te openen zonder kurkentrekker. 

Met een schoen een fles wijn opentrekken

Het is natuurlijk wel handig dat je het wijntje kan openmaken met iets wat je dan wel in huis hebt. Grotere kans dat je een schoen bij je hebt dan een kurkentrekker. Pak een schoen met een niet al te zachte zool en zet je fles in de opening van de schoen. Vervolgens sla je met de schoen tegen een muur. Net spinazie gegeten tijdens je perfecte date? Dan heb je helemaal geluk, want er zijn wat ‘Popey spierballen’ voor nodig.

Door hard genoeg te slaan, zal de kurk uit de fles komen. Belangrijk is dat je de fles horizontaal tegen de muur zet als je met de fles slaat. Nu wil je natuurlijk geen ongelukjes tijdens je date, dus pas er wel op dat je de fles niet kapot slaat. Anders kan je een glaasje al helemaal vergeten. Sla dus wel hard, maar te niet hard dat de fles knapt.

Je sleutel is the key tot succes

Heb je een wijntje meegenomen naar het park op een warme zomerse dag maar totaal niet gedacht aan een kurkentrekker? Dan hopen we dat je ook niet je sleutel bent vergeten, want anders wordt helemaal een chaotische dag. Zit ie gewoon veilig in je handtas of broekzak? Gebruik hem dan om je fles wijn mee open te maken. Verwijder eerst de wikkel van de fles. Steek vervolgens de sleutel diagonaal in de kurk. Zit de sleutel in de kurk? Gebruik dan je duimen om tegen de sleutel aan te duwen en de kurk in beweging te krijgen.

De sleutel blijf je ronddraaien en trek je ondertussen langzaam omhoog. Draai dan de kant op van waar de sleutel uitstekende puntjes heeft. Je zal misschien merken dat de kurk tijdens het draaien een beetje zal scheuren, maar als het grootste gedeelte van de kurk uitsteekt, kunnen je handen het overnemen. Nu kun je heerlijk wijn drinken. Dit trucje werkt overigens het beste bij een synthetische kurk. Gebruik ook altijd een stevige sleutel zodat hij niet afbreekt, anders ben je letterlijk nog verder van huis.

Heb je misschien een vuurtje?

Nu heb je waarschijnlijk al je date gescoord, dus de openingszin ‘heb je een vuurtje’ gaat misschien niet meer zo op. Toch is in dit geval wel handig om naar een vuurtje te vragen om de fles wijn open te krijgen zonder kurkentrekker. Je kunt de kurk ook uit de fles krijgen door de hals te verwarmen.

Het vuurtje houd je tegen de hals vlak onder de kurk. Na een poosje komt de kurk uit de fles en steekt hij dus uit. Zo kan je hem er gemakkelijk helemaal uitrekken. Ben je nu weer helemaal ontspannen? Dan is een lekker warm bad samen nemen misschien ook nog wel een goed idee. Wist je dat er zelfs een wijnhouder voor in bad bestaat? Kun je heerlijk bubbelen met je flesje en de badschuim.