wijnglazen-passen-niet-vaatwasser
Food & Drinks

Wijnglazen passen voortaan altijd in je vaatwasser met deze lifehack

Over de vaatwasser inruimen is veel te zeggen. Iedereen doet het op z’n eigen manier en daar kunnen nog wel eens flinke discussies over ontstaan. Vooral na een avondje wijn drinken met een paar vriendinnen, kan het nog weleens lastig zijn om al die wijnglazen handig in je vaatwasser te zetten. Met deze lifehack hoef je niet meer na te denken. Dat is nog eens handig als je mega brak bent de volgende ochtend er een hoop vaat op je staat te wachten om ingeruimd te worden.  

Wijnglazen handig in de vaatwasser zetten

Het is je vast weleens opgevallen dat je in de vaatwasser een speciaal rekje hebt voor al je glazen. Of naja, bijna voor je al je glazen dan. Heb je van die prachtige wijnglazen met van die lange stelen? Die leveren het meeste drama op in de vaatwasser.

Na een hoop gescheld en geduw, plaats je deze waarschijnlijk tussen het ander servies. Dit kan wel eens vervelende gevolgen hebben. Naast het feit dat je glazen niet goed schoon worden, kunnen ze ook nog eens breken. Wij hebben voor jou de ultieme lifehack om de wijnglazen netjes op te bergen.

wijnglazen-vaatwasser

Lifehack: het klemmetje aan de zijkant is dé oplossing

Wat is het toch fijn dat al die TikTokkers hun lifehacks met ons delen. Laatst hadden we al een geweldige lifehack met je gedeeld waarbij je nooit meer broeken hoef te passen in een kleedkamer. Deze lifehack mag er ook zeker wezen.

Op het TikTok filmpje laat een meisje zien dat het rek van de vaatwasser makkelijk een tikje naar beneden is te stellen met een klemmetje aan de zijkant. Scheelt een hoop glazen met de hand afspoelen.

@amandajosefinaa #stitch with @frunpalandet86 ♬ Hard Times – Paramore

In Nederland is deze lifehack ook mogelijk

Nu was dit natuurlijk van een Amerikaans account. Wij waren even in paniek of de vaatwasser in Nederland deze opties ook hebben. Wat bleek? Ook in Nederland kun je dit trucje toepassen. De Nederlandse Renske had het meteen even op Twitter met ons gedeeld.

Let er wel op dat je echte prijzige dunne wijnglazen niet in de vaatwasser plaatst. Vaak kunnen die niet zo goed tegen heel heet water en harde spoelstralen. Om ze zo mooi mogelijk te houden, kun je die beter met lauw water afspoelen. Toch vinden wij het een geweldige lifehack voor de andere wijnglazen. Scheelt naast tijd ook een hoop geruzie met je partner over de indeling van de vaatwasser. Win-win situatie dus.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!