Food & Drinks

Paradijs voor wijnliefhebbers: bezoek ’s werelds 1e wijnpretpark in Frankrijk

wijnpretpark-bordeaux
Afbeelding: Cite du Vin

Wijnliefhebbers opgelet: ga je deze zomer op vakantie naar Frankrijk, bezoek dan ook zeker het eerste wijnpretpark van de wereld in Bordeaux. Dit heerlijke pretpark neemt je mee op reis door de wondere wereld van de wijn. Breng jij je vakantie het liefst met een glas koude wijn door? Dan is dit pretpark de plek voor jou!

Eerste wijnpretpark van de wereld

Lekker een wijntje drinken terwijl je op een gezellig uitje bent: wij kunnen ons geen betere combinatie voorstellen. Zo schreven we al eerder over de escaperoom die je alleen kan ontsnappen door wijn te drinken, en staat de wijnfontein in Italië ook nog hoog op onze bucketlist. Maar voor de liefhebbers van een goed glaasje wijn is dit wijnpretpark in Frankrijk een echte must.

Het wijnpretpark bevindt zich in het noorden van Bordeaux en is vanuit de auto makkelijk te spotten: het iconische gebouw – ontworpen door architecten Anouk Legendre en Nicolas Desmazière – heeft met zijn vloeiende vormen wel iets weg van een wijnkaraf. ‘La Cité du Vin’, zoals het themapark is genoemd, neemt je mee op een avontuur om de wereld van de wijn te ontdekken.

wijnpretpark-gebouw

Ontdek de wondere wereld van wijn

Ben jij vooral een ster als het gaat om het drinken van wijn, maar weet je niet zoveel van de geschiedenis van wijn af? Dan is dit pretpark een ideaal uitje voor je. Hier leer je niet alleen alles wat je maar wilt weten over je favoriete drank, je leert ook leuke feitjes waarmee je op de volgende borrel met je vrienden indruk kunt maken.

Tijdens een tour door de ‘stad van de wijn’ leer je over de geschiedenis van de wijn, over wijngaarden over de hele wereld en over de nieuwste wijntrends. Dat allemaal onder het genot van een heerlijk glaasje Pinot Noir. ga je liever je eigen gang, dan kan dit ook. Met een koptelefoon krijg je een uitleg over alle thema’s, waardoor je zelf je route door het pretpark bepaalt.

wijnpretpark-tour

Wijnen, wijnen, wijnen in Cité du Vin

Dacht je dat je in dit pretpark in een spannende wijn-achtbaan plaats kon nemen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Ook kun je er niet overnachten in een wijnvat of je eigen wijn produceren. Maar de belangrijkste (en leukste) activiteit die je met wijn kan doen hebben ze wel: namelijk een wijnproeverij onder begeleiding van een echte sommelier.

In een speciaal voor de proeverij ingerichte ruimte proef je de heerlijkste wijnen uit landen zoals Griekenland en Chili. Natuurlijk krijg je overal een uitgebreide uitleg bij. Heb je van al dat proeven honger gekregen, dan rol je meteen daarna door naar de 7e etage, waar het luxe restaurant Le 7 Panoramic zit. Vanuit dit restaurant heb je een geweldig uitzicht over de stad.

dakterras-cite-du-vin-wijnpretpark

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

Het wijnpretpark in Bordeaux bezoeken

Ben je nieuwsgierig geworden naar het wijnpretpark en kun je niet wachten om al die heerlijke wijntjes te proeven? Stel dan je Google Maps in richting Bordeaux en trek ten minste een halve dag uit voor je bezoek aan de wijnstad. Zo heb je voldoende tijd om van alles te leren, mee te maken en natuurlijk om te proeven. Een ticket inclusief proeverij kost €22,- (€9,- voor personen van 6-17 jaar, met een glaasje wijn). Sante! 
wijnpretpark-proeverij