wijnvat-overnachten-duitsland
Media & Entertainment

De ultieme droom: slapen en borrelen in een echt wijnvat

Goed nieuws voor wijnliefhebbers: naast de wijnkraan voor thuis en wijnhouder voor in bad kun je nu zelfs logeren in een heus wijnvat. De vaten staan in het Duitse Zwarte Woud, waar je heerlijk kunt wandelen en natuurlijk onbeperkt wijn slurpen. Perfect als je zin hebt in een bruisend weekendje weg. Waar wacht je nog op?

Slapen en wijnen in een authentiek wijnvat

Originele uitjes met wijn zijn populair. Zo schreven we al eerder over badderen in Glühwein en een wijn escaperoom. Bijzonder aan dit uitje is dat je er ook kan overnachten. En dat is fijn, want de wijnvaten staan in het Duitse Sasbachwalden, een prachtige plek in het Zwarte Woud. Het park zelf heeft de toepasselijke naam ‘Schlafen im Weinfass’ en bestaat uit 6 plekken met ieder twee wijnvaten (een slaapkamer en badkamer). Elk vat staat op zijn eigen mooie plekje tussen de wijnranken.

Helaas: het wijnvat is van tevoren al geleegd. Anders zou je wel heel veel moeten drinken voordat je je hoofd op een kussen kan leggen. Wel zijn de wijnvaten authentiek en vroeger echt gebruikt voor het opslaan van wijn. Je ruikt er zelfs nog wat tonen van wijn. Nu zijn ze omgetoverd tot prachtige hotelkamers met houten accenten.

wijnvat-slapen-duitsland

Wandelen en ‘wijnen, wijnen, wijnen’

Voordat je flink aan de borrel gaat kun je in het gebied heerlijk wandelen. Geen fan van wandelen? Dan is het ook mogelijk om je eigen wijn te maken. Heb je die betaalbare wijnen van de Lidl ook niet meer nodig. ’s Avonds geniet je samen vanuit je bed van een romantische zonsondergang, uiteraard met een wijntje en borrelhapje in je hand.

Voor 168 euro kun je met 2 personen slapen in het wijnvat. Hier krijg je ook nog eens een mandje met lekkernijen, 3 flessen wijn en een stevig ontbijt bij. Zo komt het ook wel goed met de kater achteraf. Proost!

wijnvat-uitje-overnachten

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!