wijnvlekken-kleding-verwijderen
Life & Health

Zo krijg je die hardnekkige wijnvlekken snel uit je kleding

Een gezellige borrel met een lekker wijntje is heerlijk. Maar als de borrel erg  gezellig wordt kan je soms je iets te enthousiast met je wijnglas zwaaien. Het resultaat: een lelijke wijnvlek in je kleding, die je er ook nog eens moeilijk uit krijgt. Heb je een lelijke wijnvlek in je kleding? Geen paniek, met deze tips ben je zo van de vlekken af. 

Wijnvlekken direct behandelen en verwijderen

De belangrijkste eerste stap om wijnvlekken te verwijderen is: snel handelen. Hoe langer je de wijnvlek namelijk laat zitten, hoe lastiger het is om de vlekken uit je kleding te krijgen. Wijn bevat bestanddelen die ook in verf voorkomen: hoe langer de vlek blijft zitten, hoe meer de kleurstoffen zich aan de stof hechten. Zorg er dus voor dat je de kleding meteen na het morsen behandelt.

Een andere belangrijke tip voor het effectief verwijderen van de wijnvlekken: deppen, niet wrijven. Je eerste reactie is wellicht om in paniek zo hard mogelijk op de vlek te wrijven. Maar dit werkt in de meeste gevallen averechts. Door te wrijven druk je de vlek namelijk nog dieper de stof in, en spreid je de vlek verder uit. Gebruik in plaats daarvan een droge schone doek en dep daarmee voorzichtig op de vlek. Doe dit voordat je water en schoonmaakmiddel hebt gebruikt.

wijnvlekken-verwijderen

Schoonmaken met zout en water

Strooi na het deppen met een droge doek wat keukenzout op de vlek. Het zout absorbeert de vloeistof en onttrekt de wijnvlekken uit de stof. Laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken en verwijder het zout daarna voorzichtig met een kruimelzuiger. Ook hier is het belangrijk om het zout niet van de vlek af te wrijven: dit kan er ook voor zorgen dat de vlek nog verder in het stof trekt.

Nadat je de vlek hebt gedept met een schone doek en daarna behandelt met zout, is het tijd om de kleding te wassen. Is de vlek erg hardnekkig, gebruik dan eerst een badje van warm water en soda en laat de kleding daar een uurtje in weken. Doe de kleding vervolgens in de wasmachine en was het op het normale programma. Is de vlek er na deze behandeling nog niet uit? Dan is deze speciale vlekverwijderaar voor nog een optie. Let er wel op dat de stof tegen de vlekkenverwijderaar kan.

wijnvlekken-verwijderen-rode-wijn

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!