Beauty

Dit is de prachtige winnares van Miss Nederland 2022

ona moody-miss-nederland-2022
Beeld: Facebook Ona Moody

Gisteren was het dan eindelijk zover, de finale van Miss Nederland 2022. De prachtige 25-jarige Amsterdamse Ona Moody mag zich de winnares van dit jaar noemen. De jury bestempelde Moody als “sophisticated en classy”. De dame straalt volgens hun controle en zelfverzekerdheid uit. Het komend jaar zal deze beauty ons kikkerlandje vertegenwoordigen bij de Miss Universe verkiezing. 

Wie is Ona Moody?

Deze schoonheid kwam ter wereld op 29 juli 1997 in onze mooie hoofdstad Amsterdam. Ze heeft een Zimbabwaanse vader en Nederlandse moeder en heeft haar middelbare schooltijd doorgebracht op de Open Scholengemeenschap Bijlmer (OSB). Daarna volgde ze een opleiding aan het Lucia Martha Instituut voor Uitvoerende Kunsten.

Komt ze je bekend voor? Dat zou best kunnen, want Ona Moody was wel eens eerder te zien op televisie als het koffer meisje in ‘Miljoenenjacht’ op RT4. Verbaast ons ook niks, want daar staan namelijk ook alleen maar prachtige vrouwen tussen.

miss-nederland-2022-ona-moody

De grote finale van Miss Nederland 2022

Elk jaar houdt de Miss Nederland Organisatie een casting en gaan ze opzoek naar ‘de mooiste van het Land’. Deze titel moet je niet te letterlijk nemen, want bij Miss Nederland gaat het niet alleen om schoonheid, maar ook om brains en business. Ze zoeken een lief, sociaal, maatschappelijk betrokken karakter met ambities en doorzettingsvermogen.

De tien mooie finalisten van dit jaar waren allemaal sterke, jonge vrouwen met een eigen missie en passie. Ze zijn tussen de 18 en 26 jaar met verschillende opleidingen, achtergronden en maatschappelijke doelen. Toch hadden ze wel één gezamenlijk doel: namelijk Miss Nederland 2022 worden. Voor Ona Moody is deze droom dit jaar dus uitgekomen.

Miss Nederland 2022 jury kiest Ona

De jury in Hilversum bestond dit jaar uit Edsilia Rombley, Albert Verlinde, William Rutten, Kristina Bozilovic, Bart Ettekoven, Pernille La Lau en jury voorzitter Monica van Ee, directeur van Miss Nederland.

Ze zien Ona Moody als een waardige opvolger van Miss Nederland 2021 Julia Sinning, de vrouw die we ook kennen uit de Bachelor met Tony Junior. Ona zegt dat ze vooral mensen wil inspireren: “Ik vind diversiteit en gelijke kansen voor iedereen erg belangrijk”, laat ze op haar profiel weten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ona Moody (@onamoody)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!