prijzenjager-frank-248-prijzen
Media & Entertainment

Winnen kun je leren: Prijzenjager Frank won 248 prijzen in 12 jaar 

Geen geluk gehad met de oudejaarstrekking en zijn Caroline en Quincy dit jaar ook niet bij je langs gereden met de postcodekanjer van 59 miljoen? Dat is flink balen! Je kan nu hoog en laag gaan springen, maar helaas heb je op deze loterijen nul invloed. Waar je misschien wat meer kans op hebt is het winnen van een prijsvraag. Geluksvogel Frank van 75 jaar won bijna 250 prijzen in een paar jaar en heeft er zelfs een boek over geschreven.

De kampioen in het winnen van prijzen

Voor Frank Jager is het meedoen van prijsvragen serious business geworden. Waarom ook niet als je tijd over hebt en vol zit met ideeën? “Het ging meestal alleen om het bedenken van een leuke slagzin. Die moest dan een woordspeling hebben en lekker bekken”, vertelt hij een tijdje geleden  aan EditieNL.

Een reis naar Japan winnen, een auto krijgen, twaalf fietsen en 6 vakanties naar New York kunnen wel benoemd worden als toppers onder de prijzen. Hij won zelfs zo vaak dat hij op de zwarte lijst belandde. Maar dertien jaartjes jong was Frank toen hij voor het eerst meedeed aan een prijsvraag. Zijn eerste succes was een prijsvraag voor de frisdrankfabrikant Riedel. Daarvoor moest hij de zin afmaken: ‘ik vind Riedel… Frank maakte daarvan: Ik vind Riedel een verrukkelijk verkwikkende drank.

prijzenjager-prijzen-winnen

Concurrentie op de loer

Je kan je wel voorstellen dat Frank niet de enige is die meedoet aan prijsvragen. De beste man heeft vaak genoeg concurrentie. Je moet dus opvallen en daar is Frank enorm goed in. Hij viel op door slagzinnen op papier, karton, op hout en met een opvang van 30 bij 40 centimeter te maken. Als het om een prijsvraag van een bedrijf ging met een jubilea maakte hij er een extra feestelijke bedoeling van door ballonnen en slingers erbij te voegen. Niet zo gek dat het AD hem had gevraagd of hij niet beter met zijn talent in de reclame kon werken.

Toch bleek dit niet Franks ding te zijn. Hij wil los zijn van theorieën en concepten en zijn eigen creativiteit kwijt. Door al die prijzen belandde Frank dus wel op de zwarte lijst, maar dit weerhield hem er zeker niet van om alsnog door te gaan met meespelen en winnen. Hij deed dan ook mee onder de naam van zijn vrienden of kinderen. De prijzenkoning is nu op de leeftijd van 75 jaar zoals hij het zelf noemt met ´prijsvraag pensioen´. Al zijn tips heeft hij opgeschreven in het boek ‘De Prijzenjager’.

boek-prijzenjager-frank-jager

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!