Living

Altijd al afgevraagd: kun je wit wasmiddel gebruiken voor bonte was?

wit-wasmiddel-gebruiken-bonte-was
Foto: Freepik

Tegenwoordig heb je zeker 3 soorten wasmiddel in huis: 1 voor bonte was, 1 voor witte was en 1 voor zwarte was. Allemaal om je was goed schoon te maken en lekker te laten ruiken. Wij vroegen ons af: is het eigenlijk echt nodig om al die verschillende soorten wasmiddelen te hebben? En kan wit wasmiddel echt niet worden gebruikt voor bonte was? Womanly ging op onderzoek uit.

Wat is het verschil tussen een wit en bont wasmiddel?

In wit wasmiddel zit een beetje bleek toegevoegd. Tenslotte wil je de witte was ook echt wit houden en dit gaat het beste met bleek. Natuurlijk niet teveel, want dat zou ook weer niet goed zijn. Als je dit middel dus gebruikt voor je bonte of je zwarte was zal dat de kleuren vervagen. Tenminste als je dat altijd zou doen. Wit wasmiddel bij je zwarte was gooien omdat je even niets anders in huis hebt zal geen grote schade geven. Het bleek zit voornamelijk in de poedervariant.

Poeder werkt trouwens het beste bij lastige vlekken in je witte was.  Dus een pak in huis hebben voor dit soort momenten is een goed idee. Wij zelf gebruiken voornamelijk vloeibare wasmiddelen en vinden dit best een handige tip. De bleek werkt trouwens meestal pas bij een temperatuur vanaf 40C. Als je dus je bonte was of je zwarte was bij 30C wast met een wit middel is er niet zoveel aan de hand. Maar het beste is toch om het juiste wasmiddel voor de juiste kleur te gebruiken.

wit-wasmiddel-voor-bonte-was

Hoe krijg je je was zo schoon mogelijk?

Het volstoppen van je trommel is ook van belang bij een schone was. Een volle trommel is behalve zuiniger ook beter om je was echt schoon te krijgen. Te vol is natuurlijk ook niet goed, dan ontstaan er namelijk witte strepen op je wasgoed. Gebruik niet teveel, want bij teveel wasmiddel ontstaat er vetluis. En dat is slecht voor je wasmachine. Af en toe een wasje op 60C is daar goed voor, wat natuurlijk prima kan bij wit beddengoed of witte handdoeken. Dat houdt je trommel schoon en vrij van die vetluis.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!