Life & Health

Strijd tegen witte deo vlekken: zo verwijder je ze last-minute uit je kleding

witte-deo-vlekken-verwijderen
Afbeelding: Womanly

Elke ochtend spuiten we wat deodorant op om natte oksels en een vervelende zweetgeur te voorkomen. Maar spuit je in alle haast nog even snel wat deo op, zie je opeens lelijke witte deo vlekken onder je oksels verschijnen. Getver! Zeker als je haast hebt, kan zo’n witte vlek voor veel frustratie zorgen. Met deze slimme tips krijg je die lelijke witte vlekken supersnel weer uit je kleding. 

Witte vlekken van deodorant

Als je gebruik maakt van een spuit deodorant, kan het soms opeens voorkomen dat je na het spuiten last hebt van een witte poederige vlek. Deze witte vlekken ontstaan meestal door ingrediënten in de deodorant die reageren met zweet of andere stoffen op de huid of kleding.

Veel deodorants bevatten aluminiumzouten, zoals aluminium chloride of aluminium zirconium, die helpen bij het verminderen van transpiratie door de zweetklieren tijdelijk te verstoppen. Deze zouten kunnen een witte, poederachtige waas achterlaten op de huid en kleding.

deo-vlekken-schoonmaken

Witte deo vlekken snel verwijderen

Heb je haast en wil je de deo vlekken snel verwijderen? Gebruik dan geen doekje met nat water. Dit maakt het poeder nat en kan ervoor zorgen dat je de vlekken er nog verder inwrijft. Daarom kun je beter een droogtrommeldoekje gebruiken. Hier zit al een beetje wasverzachter in, waardoor je de vlek snel en gemakkelijk droog wrijft.

Heb je geen droogtrommeldoekjes in huis, gebruik dan een spons of ruwe handdoek om de vlek snel weg te wrijven. Wrijf eerst voorzichtig het overtollige poeder weg, en wrijf dan wat ruwer om de witte waas van je kleding te verwijderen. Blijft er hierna nog een witte waas over? Neem dan een doekje met wat water en azijn en wrijf de vlek hiermee weg.

deo-vlekken-verwijderen

Deo vlekken in je kleding voorkomen

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je altijd je deodorant opdoet voordat je je aankleedt. Heb je vaak last van witte deo vlekken, dan kun je ook kiezen voor een natuurlijke deodorant zonder aluminium of een roldeodorant. Zo voorkom je die vervelende witte vlekken en kun je meteen verder met je dag.

Heb je aan het einde van een warme dag ook wel eens last van gele zweetvlekken in je kleding?  Laat je kleding een nacht weken in azijn en neem het daarna nog een keer mee in de normale was. Geen azijn in huis? Dan is Soda een andere goede optie. Maak van Soda en water een papje en smeer dit op de gele vlekken. Laat dit een paar uur inwerken en was de kleding daarna op je normale manier.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!