Food & Drinks

Witte sangria recept: de lekkerste verkoeling tijdens warme dagen

witte-sangria-recepten

Iedereen die vakantie viert in Spanje kent de sangria. Wijn, aangevuld met frisdrank en fruit. Een heerlijke dorstlesser met wat alcohol. In Nederland staat het ook steeds meer op de kaart. Zeker op de stranden kun je het per karaf bestellen. Vaak is het van rode wijn gemaakt maar je kunt het natuurlijk prima van witte wijn maken. Zeker zo lekker en dan zie je het fruit ook nog eens heel mooi.

Wat heb je nodig voor witte sangria

Je ziet veel verschillende recepten langs komen. Zowel met als zonder bubbels dus kun je eigenlijk helemaal los gaan op wat jij lekker vindt. Alleen de verhoudingen zijn natuurlik belangrijk. Als je uitgaat van 500 ml wijn, doe je daar nog 250 ml (bruis) water bij. Maar je kunt er ook appelsap bij doen of toch alles met alcohol door er bijvoorbeeld cava aan toe te voegen. Doe dan de verhouding 750 ml wijn en 250 ml cava.

En dan natuurlijk fruit toevoegen. Dit kan van alles zijn. Traditioneel doe je er sinaasappel in en citroen. Maar verder kun je mango, druiven, aardbei, meloen, ananas of perzik toevoegen. Een paar soorten fruit die bij elkaar passen is lekker en ziet er mooi uit. Eventueel nog wat munt voor het beeld, doe het in een kan en je borreltafel is gelijk goed aangekleed. Een goede optie is ook om een sangria te maken van oranje wijn.

kan-witte-sangria-recepten

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

En dan een paar recepten voor witte sangria

  • Een eenvoudige sangria: 500 ml witte wijn mengen met 30 ml citroen(munt)siroop. Necatrine, ;perzik, ananas en citroen in stukjes/schijfjes toevoegen. Paar uur in de koelkast. Dan het water toevoegen met ijsblokjes en wat takjes munt.
  • Een mix alcohol sangria. Doe dunne schijfjes van 1 citroen en 1 sinaasappel in een kan. Doe er stukjes meloen (kwart ongeveer) en 20 witte druiven erbij. Giet er dan 750 ml; witte wijn en 250 ml cava bij. En vul aan met ijsblokjes.
  • En een special met witte port en limoncello: Vul een kan met ijsblokjes. Giet er 500 ml witte ;port bij. Meng 500 ml bruiswater met 40 ml citroensiroop. Voeg dit toe. Giet er daarna nog 250 ml limoncello bij. Vul verder aan met schijfjes citrusfruit.