Life & Health

Dit zijn de 3 beste natuurlijke middelen voor stralend witte tanden

witte-tanden-natuurlijke-middelen
Bron: Instagram Mikky Kiemeney

Wij houden van beauty producten die niet alleen budget-proof zijn, maar die je er ook nog eens fantastisch uit laten zien. Zo tipten we al eerder deze heerlijke betaalbare dagcrème van de Aldi en de betaalbare L’Oréal mascara dupe van de Action. Dit keer geven we je 3 tips om je tanden op natuurlijke en goedkope wijze witter te maken. Want zo’n oogverblindende witte smile willen we allemaal wel!

1. Zout reinigt en bleekt je tanden

Voor de eerste tip trek je gewoon even je keukenkastje open en pak je een pot keukenzout. Wist je dat zout namelijk al door de Oude Grieken gebruikt werd als tandpasta? Zij doopten een natte linnen doek in wat zout of houtskool en wreven daarmee over hun gebit.

Zout heeft een reinigende en anti-bacteriële werking. Door elke dag even met zout te spoelen, verwijder je tandplak en bacteriën in je mond. Dit zijn namelijk de grote boosdoeners van de gele aanslag op je tanden. Bovendien is het erg gezond voor je tandvlees en werkt het ook goed tegen aften. Wrijf na het poetsen met wat zout over je tanden of spoel je mond met wat water en zout.

witte-tanden-natuurlijke-manier

2. Kruiden voor een wit gebit

Die Oude Grieken hadden waarschijnlijk prachtig witte tanden, want ze gebruikten naast zout ook kruiden voor het reinigen van het gebit. En laat dat nou een hele effectieve manier zijn om je gebit schoner en witter te krijgen. Het gebruik van kruiden komt steeds vaker voor in de hedendaagse mondverzorging.

Salie en basilicum reinigen en verwijderen de vlekken op je tanden. Koop de plantjes vers en gebruik de blaadjes om ze langs je gebit te wrijven. Ook kruidnagel is al eeuwenlang een bekend middel tegen tandplak en ontstekingen. Je kunt een hele kruidnagel in je mond stoppen en erop kauwen, of koop een geconcentreerde kruidnagel-olie. Druppel een klein beetje op je tandpasta en poets hiermee je tanden.

tanden-bleken-kruidnagel-olie

 

SHOP NU VOOR 7,95

3. Gebruik de schil van een sinaasappel

Zuur fruit eten voordat je je tanden poetst is geen goed idee. Hierdoor verwijder je namelijk ook een laagje van je glazuur. Maar een sinaasappelschil gebruiken na het poetsen van je tanden blijkt dan juist wél weer goed te werken. In de schil zit namelijk veel calcium en vitamine C. Wrijf de binnenkant van de schil voordat je gaat slapen over je gebit, en spoel het niet af met water. Zo laat je het de hele nacht intrekken. Dit middeltje werkt het beste met een zo vers mogelijke sinaasappelschil.

Let er wel op dat je deze middeltjes altijd naast het tandenpoetsen zelf doet. Uiteindelijk is een juiste mondverzorging namelijk de beste manier om je gebit gezond en wit te houden. Poets dus altijd twee keer per dag je tanden en vergeet niet te flossen. Vraag ook altijd even aan je tandarts welke middeltjes het beste werken voor jouw gebit.

tanden-bleken-sinaasappel

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!