Heerlijk paasrecept: overheerlijke Yellow Velvet taart
-
Aline de Jong
- •
- Food & Drinks
- •
- •

Red Velvet taart kennen we allemaal wel. In grote hoge punten worden ze overal opgediend. De kleur is prachtig en de laagjes met boter crème maakt het machtig maar o zo lekker. Maar met Pasen denk je aan geel dus leek het ons leuk om een Yellow Velvet taart te maken. We keken naar het recept van Red Velvet en pasten het wat aan zodat het geel werd. En dat recept delen we graag met je.
Hoe wordt Red Velvet gemaakt
Red Velvet cake komt uit Amerika. Daar houden ze wel van groot en zoet. Vroeger ontstond de rode kleur vanzelf tijdens het bakken. De mix van karnemelk, azijn en cacaopoeder kleurde rood. Dit kwam omdat de cacaopoeder nog niet zo bewerkt was. Tegenwoordig gebruikt men kleurstof om het rood te kleuren.
Wij hebben dus gele kleurstof gebruikt van Brand New Cake, dit is een natuurlijk product. Je zou het ook kunnen doen met kurkuma maar houdt dan rekening met de smaak. Dus gebruik niet zo veel. Natuurlijk hebben wij er geen cacao door gedaan en hebben we 1 laag gevuld met lemoncurd i.p.v. boter crème. Opgepimpt met chocolade eitjes en Pasen kan beginnen.
Dit heb je nodig voor Yellow Velvet taart
Wij gebruikten 3 vormen van 20 cm om de bodems apart te bakken. Maar je kunt het ook in 1 vorm bakken en deze in 2 lagen snijden. Verder heb je een mixer of keukenmachine nodig. En bakpapier. Het bakken in de oven duurt 25-30 minuten, het voorbereiden 15-20 minuten.
Voor de cake:
- 250 ml karnemelk
- 1-2 tl gele kleurstof
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 300 gram suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1/4 tl zout
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 300 gram bloem
- 1 tl baking soda
- 2 tl witte wijnazijn
Voor de roomkaas-boter crème:
- 175 gram boter op kamertemperatuur
- 150 gram poedersuiker
- 300 gram roomkaas op kamertemperatuur
- 2 tl vanille-extract
- En een halve pot lemon curd
Verder heb je nog wat extra boter nodig om in te vetten. En natuurlijk eitjes, schuimpjes, koekjes, bloemetjes en wat je maar wilt om de taart te decoreren.
Zo maak je de Yellow Velvet taart
Verwarm de oven voor op 180C (elektrisch) of 160C (hete lucht)
- Beboter de vormen en leg op de bodem bakpapier.
2. Meng de karnemelk met de gele kleurstof. Doe de boter, suiker, vanille-extract en het zout in een kom en mix tot het romig is.
3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ei pas toevoegen als het andere ei is opgenomen.
4. Stop als alle eieren goed zijn opgenomen en je een luchtig beslag hebt.
Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door. 5. 5. Voeg daarna de rest erdoor samen met de baking soda en de witte wijnazijn.
6. Verdeel het belslag over de vormen en bak in 25-30 minuten gaar. Stort op een rooster en laat afkoelen.
7. Maak nu de boter creme. Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Klop er daarna de roomkaas en vanille-extract door.
8. Smeer op de 1e laag een laag crème. Leg het 2e deel erop en smeer er lemoncurd over. Leg daar het laatste deel op en smeer de taart rondom af met de crème.
9. Zet minstens een half uur in de koelkast en versier het daarna met alles wat je wilt.