Beauty

Zachte voeten? Vervellen na week met eeltsokken van Kruidvat

zachte-voeten-vervellen-eeltsokken-kruidvat

We genieten volop van dit heerlijke lenteweer. Nog eventjes en we kunnen onze blote voetjes weer vertonen. Hoewel sokken in sandalen tegenwoordig hot zijn, vind wij het toch veel fijner om met die blote tenen in open schoenen te wiebelen. Heb je last van eelt? Je kunt natuurlijk naar een pedicure gaan, maar dat kost aardig wat tijd en centjes bij elkaar. Kruidvat heeft hiervoor geniale eeltsokken in het leven geroepen. De Peeling Footpack Exfoliërend Voetenmasker van deze drogist zorgt voor zijdezachte voetjes.

Eeltsokken voor poezelige voetjes

Verzorgde voeten zijn natuurlijk essentieel om straks te shinen in die nieuwe mooie slippers. Je wilt tenslotte niet de hele zomer rondlopen met vervelende kalknagels of flinke eeltplekken. Voor die laatste zijn Kruidvats Peeling voet masker helemaal top.

Binnen ongeveer één tot twee weken na het gebruiken van de eeltsokken is al het eelt al veel minder en voelen je voeten weer helemaal zacht aan. Begin er dus ruim op tijd mee als je een leuk festival of feestje op de planning hebt.

voetmasker-eeltmasker-kruidvat

Womanly test Kruidvat Peeling Footpack

We beginnen deze ervaring met schone voeten. Was ze vooraf en droog ze daarna goed af. Heb je nagellak op? Dit kan je er beter ook even afhalen. Zodra je de verpakking openscheurt, vind je daarin twee ‘do it yourself’ sokken. Voor vrouwen of mannen die leven op grote voet, is dit masker wellicht aan de krappe kant. Met mijn maatje 37 was het helemaal oke. Allebei de sokken knip je open langs de middennaad. Zorg er nu voor dat je een plekje hebt gevonden waar je vervolgens 60-90 minuten niet meer vanaf komt. Manlief binnen handbereik?

Voor de komende minuten is hij jouw personal assistent, want drinken en eten pakken zit er nu even niet in. Je mag namelijk niet rondlopen tijdens het gebruik van de eeltsokken. Dit kan heel glibberig zijn. Klaar om de sokken aan te doen? Sluit deze goed om je enkels met de sticker. Was daarna je handen. Vochtige doekjes binnen handbereik zijn hiervoor dé oplossing. Nu laat je het voetmasker vervolgens 60-90 minuten inwerken. Zorg er wel voor dat al het vloeistof goed verdeeld is en ook in contact komt met de huid waar de eeltplekken zitten.

voetstok-kruidvat-eeltmasker

Resultaat na gebruik van eeltsokken

Goed om in je achterhoofd te houden: gebruik dit voetmasker niet als je binnen 1-2 weken jouw blote voetjes wilt vertonen aan de buitenwereld. In eerste instantie lijkt het misschien of je voor niks een uur stil hebt gezet voor dit voetmasker met lavendel-, olijf- en rozemarijnextract. Toch wordt het wachten beloond, want na een paar dagen later werd ik wakker met hangende vellen. Ieks!

Op de verpakking stond dat het vervellen na 1-2 weken zou gebeuren, maar mijn voeten hadden schijnbaar andere plannen. Na 5 dagen kreeg ik een nieuw huidje, wat er niet al te charmant uitziet. Mijn dode huidcellen lieten geleidelijk los. Zo’n 4 dagen liep ik met hangende vellen thuis rond. Gelukkig had ik een goed moment gekozen in de wintermaand en kon ik mijn koude voeten prima verbergen in heerlijk warme sloffen.

Wel belangrijk om niet zelf aan die vellen te gaan pulken. Heel verleidelijk, maar zeker niet doen. Ook is het niet aan te raden om tijdens het vervellingsproces voetlotion te gebruiken. Je kunt ze beter iedere dag weken in warm water. Het voetmasker is trouwens niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar en tijdens het vervellingsproces mag je niet ermee in de zon zitten.

eeltmasker-vervellen-resultaat-voetmasker-kruidvat

Week na gebruik voetmasker weer zachte voeten

Na deze periode waren mijn eeltplekken een stuk verminderd en waar er nog eelt was, daar was het veel zachter geworden. Voor het beste resultaat zou je het masker nog een keer moeten gebruiken. Houd daar dan wel een paar weekjes tussen. Voor 5.99 euro koop je deze eeltsokken op Kruidvat.nl of in de winkel.