Beauty

Word je eigen kapper: zo verf je eenvoudig je haar helemaal zelf

zelf-haar-verven-kapper
Foto: Freepik

Een nieuwe haarkleur kan je een frisse nieuwe look geven. Soms is het heerlijk om je door de kapper even in de watten te laten leggen, maar er zijn ook momenten dat je het liever thuis zelf doet. Je haar zelf verven kan in het begin best een uitdaging zijn, maar met deze handige tips verf jij je haar zonder probleem helemaal zelf. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niet het verven zelf, maar de voorbereiding is ontzettend belangrijk bij het zelf verven van je haar. Dit begint al bij het kiezen van de juiste kleur haarverf. Een te donkere of juist te lichte kleur kan namelijk verkeerd uitvallen bij je huidteint. Neem daarom als uitgangspunt je eigen originele haarkleur, en kies voor een kleur die niet meer dan twee tinten lichter of donkerder is. Heb je je haar al geverfd, bepaal de kleur dan aan de hand van je wenkbrauwen.

Zorg er daarnaast voor dat je alle benodigdheden al in huis hebt. Leg de volgende benodigdheden alvast klaar:

Haarverf: Kies een kwaliteitsproduct dat past bij je gewenste kleur. Volg de instructies op de verpakking om de juiste hoeveelheid te mengen.

Handschoenen: Rubberen of plastic handschoenen beschermen je handen tegen vlekken.

Haarkam en borstel: Een kam met fijne tanden en een borstel met zachte haren helpen om de verf gelijkmatig aan te brengen.

Kom en kwast of applicatorflacon: Gebruik een kom om de verf te mengen en een kwast of applicatorflacon om het op je haar aan te brengen.

Oude kleding en handdoeken: Draag oude kleding en gebruik oude handdoeken om vlekken te voorkomen.

Vaseline: Breng dit aan langs je haarlijn om te voorkomen dat de verf op je huid komt.

Folie of plastic folie: Gebruik folie om delen van je haar af te dekken en de verf langer te laten inwerken.

Spiegel: Zorg voor een spiegel op ooghoogte, zodat je gemakkelijk kunt zien wat je doet.

Timer: Gebruik een timer om de inwerktijd van de verf bij te houden.

haar-verven

Stappenplan om je haar zelf te verven

Meng de verf voordat je begint aan de hand van de instructies op de verpakking. Om je haar zelf mooi te verven, kun je deze het beste verdelen in 4 gelijke delen. Verdeel je haar van je voorhoofd naar je nek, en vanaf je middenscheiding naar je oor. Begin dan eerst met het verven van de contouren rondom je gezicht. Smeer de huid naast de contouren in met vaseline zodat er geen verf op je huid komt. Verf de contouren met voldoende verf, aangezien deze haren het meest in zicht zijn. Zorg ervoor dat je deze snel verft, zodat de verf niet te lang intrekt.

Verf vervolgens de uitgroei. Verdeel de verf gelijkmatig over je uitgroei. Ook hier is het belangrijk voldoende verf te gebruiken, omdat de uitgroei ook duidelijker te zien is. Verf vervolgens de rest van het haar door de verf goed in het haar te masseren. Kijk op de verpakking hoe lang je de verf in moet laten trekken. Bekijk ook zelf wat de kleur van het haar wordt voor de gewenste kleurteint. Spoel je haar vervolgens voorzichtig uit in de wasbak of onder de douche, en behandel het met een verzorgend masker.

haar-verven-zelf