cuisinart-soorten-ijs-maken
Food & Drinks

Zo maak je zelf het lekkerste ijs in een handomdraai met de Cuisinart IJsmachine

Het is bijna zomer dus het ijsseizoen gaat er weer aan komen. Wie wordt daar nu niet blij van. Maar heb je al eens gedacht aan het kopen van een ijsmachine om het zelf te maken. Wij waren heel benieuwd of dit echt net zulk lekker ijs maakt als bij de Italiaan of alle heerlijke ijszaken. En hoeveel tijd dit nu eigenlijk neemt. We probeerden het uit met de Cuisinart ICE100E ijsmachine en waren blij verrast.

Hoe werkt de Cuisinart IJsmachine?

In deze ijsmachine zit een professionele compressor waardoor de kom niet van tevoren hoeft te worden ingevroren. Deze koelt dus het proces tijdens het draaien van het ijs. Er zitten 2 mengpeddels bij zodat je zowel roomijs kunt maken als sorbetijs. Ook Frozen yoghurt is geen probleem. Daarnaast kun je het proces pauzeren om te checken of om tussendoor extra ingrediënten te kunnen toevoegen voor bijvoorbeeld cookie dough ijs.

Het apparaat is door de compressor geen licht apparaat en niet klein. Dus je stopt het niet zomaar in een keukenkastje. Maar ziet er wel erg mooi uit en is heel simpel te bedienen. Als je de stekker in het stopcontact steekt gaat er gelijk een lichtje branden, zodra alle ingrediënten in de kom zitten en je de deksel met een klik hebt gesloten druk je op de power knop en stel je heel simpel met de timer de juiste tijd in..Start knop indrukken en alles gaat draaien. Met 40-50 minuten is je ijs klaar.

ICE100E-cuisinart-ijsmachine

3 soorten ijs uit 1 machine

Wij probeerden natuurlijk alle 3 opties uit om te checken of het echt goed werkt en smaakt. Er staan goede recepten in het bijgeleverde boekje en ook op de site van Cuisinart staan recepten die je niet zou verwachten zoals Avocadoijs en Vegan Chocolade ijs. Voor je de machine aan kunt zetten moet je het gemengde mengsel wel minimaal 2 uur in de koelkast zetten omdat het natuurlijk wel koud moet zijn. En vergeet niet de juiste peddel erin te zetten want roomijs of sorbetijs is natuurlijk wel verschillend.

Dan de vraag: hoe smaakte het ijs?

We maakten simpel roomijs, wat na 45 minuten klaar was om direct te eten. Wat echt heerlijk smaakte, 5 minuten voor het einde kun je er nog gehakte chocolate chip cookies bij doen waardoor je cookie dough ijs hebt. We wasten alles af en maakten direct daarna Frozen yoghurt met vanille en honing. Omdat we 0% vet Griekse yoghurt hadden gebruikt was die sneller klaar dan we dachten dus iets te stevig maar heerlijk van smaak.

cuisinart-ijsmachine-ijs-maken

Daarna gingen we gelijk over met de andere peddel om sinaasappel sorbetijs te maken. En dit smaakte ook super lekker en was heel goed van structuur. We hebben alles wat over was ingevroren en de dag daarna smaakte het nog steeds prima. Dus je kunt heel goed een voorraadje maken voor in je vriezer. Het enige nadeel is dat het apparaat niet erg stil is. Dus als je ijs wilt maken en meteen wilt eten zet het dan tijdens het bereiden niet vlakbij de de eettafel. Zelf proberen? Check de site van Cuisinart.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!