Living

Zijden bloemen van Flower Artist: eeuwig mooi zonder omkijken

zijden-bloemen-flower-artist-sabrina-de-bruin

Wie de zin ‘diamonds are a girls best friends’, in het leven heeft geroepen, die heeft zeker nog nooit een prachtig boeket gekregen. Mooie bloemen: daar worden wij mega blij van. Toch blijven ‘deze vriendinnen’ niet heel lang staan. Binnen een paar dagen heb je stinkend water en kunnen die beauty’s linea recta de prullenbak in. Mega zonde, en vooral balen van al die centen. Sabrina de Bruin van Flower Artist heeft hiervoor dé oplossing: prachtige zijden bloemen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. En je hebt er levenslang plezier van.

Flower Artist Sabrina de Bruin

Als je de allermooiste zijden bloemen op jouw eettafel wilt hebben staan, dan ben je bij Sabrina de Bruin aan het juiste adres. Zij is hét gezicht achter ‘Flower Artist‘. Als klein meisje plukte ze al bloemen en maakt hier prachtige kunstwerkjes van. Vanaf haar 14de zat ze in het bloemenvak.

De blondine had eigenlijk altijd de wens om dolfijnen trainster te worden en ging hiervoor met een omweg naar de Groenschool. Daar kwam ze erachter dat ze bloemen schikken toch wel erg leuk vond. Ze heeft al een flinke carrière achter de rug bij verschillende bloemisten in Nederland, maar heeft ook stage gelopen in het prachtige Aruba. Genoeg inspiratie kriebelt er dus bij deze vrouw.

Zijden bloemen voor elke gelegenheid

Sinds 2015 is Sabrina officieel begonnen met Flower Artist SdB. Bruids -en rouwbloemwerkjes, beplantingen, complete kersthuizen en decoraties op beurzen; van elke ruimte maakt de blondine een compleet bloemen feestje. Momenteel werkt ze alleen nog met silk-flowers.

Wij waren wel benieuwd naar deze fleurige vrouw en haar prachtige bloemen en brachten een bezoekje aan het atelier in Heemskerk. Samen met haar collega’s Ramona, Demi, Josien en Rob is daar volop expertise en gezelligheid aanwezig.

sabrina-flower-artist-heemsker-bloemen-zijden-trouwerij

Het prachtige atelier van Flower Artist in Heemskerk

Voor ‘akward’ stiltes hoef je niet bang te zijn bij Sabrina. Wanneer deze dame aanwezig is, komen de bloemen bijna spontaan tot leven. Het bloeit volop in het atelier in Heemskerk. Deze spontane kunstenares laat je meteen welkom voelen in het atelier waar je wordt overdonderd door al die prachtige gekleurde zijden bloemen. De werkplaats zit middenin een ‘stoere mannen’ industrieterrein, maar dat doet de locatie zeker niet ten onder. Als je aan komt rijden zie de bloemen al door het raam schitteren. Fleurt zo’n saai industrieterrein meteen weer op.

Womanly had het geluk dat Sabrina een speciaal boeket voor ons samenstelde. Wanneer ze vraagt welke bloemen ik mooi vind, sta ik eigenlijk met mijn mond vol tanden. Er is zoveel keuze en ik heb geen idee wat mooi bij elkaar staat. Gelukkig weet Sabrina daar alles van. Ze luistert goed naar je persoonlijke verhaal en waar de bloemen komen te staan en creëert zo een perfect op maat gemaakt bosje.

Ieder boeket van elke klant zal totaal anders eruit komen te zien. Als de volgende bezoeker ook aangeeft dat hij/zij een vrolijk boeketje wilt met roze, kan dat zomaar eens een hele andere samenstelling hebben. Haar inspiratie haalt ze onder andere uit het buitenland. Zo was ze laatst naar een beurs in Parijs. Toch haalt ze ook wat ideetjes uit de Nederlandse natuur als ze bijvoorbeeld gaat lopen met haar schattige hondje Gigi.

Deze lieve viervoeter is trouwens ook hét icoon van Flower Artist. Zij is namelijk altijd aanwezig in het atelier. Neem dus gezellig wat hondenkoekjes mee als je een bezoekje brengt. Vergeet trouwens niet om van tevoren een afspraak te maken. Het atelier is namelijk alleen geopend op afspraak. Heb je al een mooie vaas thuis staan? Neem die dan mee, dan kunnen ze bij Flower Artist ze mooi hierin opmaken. Ook hebben ze daar prachtige vazen te koop staan.

atelier-flower-artist

Werken met verschillende BN-ers

Sabrina wil er totaal niet mee te koop lopen ”BN-er zijn ook maar mensen en ik behandel ze hetzelfde als andere klanten”. Toch vinden wij dat ze best trots mag zijn op haar bekende klantenkring. Zo verzorgt ze al bijna 4 jaar alle zijden bloemen, planten en de kerst bij Monique Westenberg. Daarnaast heeft Bobbi Eden ook prachtige bloemen van Flower Artist in huis staan en heeft ze zelfs in Ibiza de bloemen verzorgt bij ‘Gooische vrouw’ Florine. Je kan het slechter treffen!

Waar Sabrina ook trots op mag zijn, is dat haar klanten uit heel heel land komen. Zo vertelde dé Flower Artist dat er laatst een klant helemaal uit Zeeland naar het atelier was gekomen. Ook heeft ze weleens een online order uit Mexico en de VS gehad. Super tof! Bang dat de bloemen niet goed aankomen? Dat hoef je zeker niet te zijn, want ze worden verpakt in een grote doos allemaal bij elkaar.

Actief op social media

Kan je geen genoeg krijgen van al dat fleurige boeketten? Flower Artist is zeer actief op Instagram. Elke dag kunnen we Sabrina en haar collega’s volgen op verschillende locaties. Zo konden we met haar meekijken toen ze tussen de flamingo’s met een boeket in Aruba liep, maar ook als ze een mooie bos heeft gemaakt voor een advocatenkantoor. Met haar stories maakt ze het erg persoonlijk en dat is waarschijnlijk de reden waarom ze inmiddels al bijna 30 duizend volgers heeft.

Het viel ons meteen op dat Sabrina net zo ‘echt’ is al in haar vrolijke stories. Ze luistert niet alleen goed naar je persoonlijke wensen op het gebied van bloemen, maar is ook geïnteresseerd naar wie je zelf bent. ”Bloemen zijn emoties. Ik vind het zo fantastisch om mensen blij te maken. Zelfs op een treurige gebeurtenis zoals een begrafenis kan ik toch nog mensen opfleuren door een mooi boeket”.

Onderhouden van de zijden bloemen

Van de zijden bloemen van Flower Artist kan je eindeloos van genieten. Je hoeft het water niet te verversen en ze blijven na een tijdje nog steeds prachtig. Zet je in de zomer voor het raam? Ze horen niet te verkleuren, maar voor de zekerheid kun je ze beter niet te lang in de volle zon zetten. Van zijden bloemen heb je een stuk langer plezier. Doordat ze geen houdbaarheidsdatum hebben en eindeloos mee gaan heb je er geen omkijken naar. Naja, dat is niet helemaal waar, want we kijken er maar al te graag naar.

Doordat er minder transporten plaats hoeven te vinden ben je trouwens ook nog eens duurzaam bezig. Een win-win situatie dus. We vergeten nog wel één klein dingetje: het afstoffen doe je met een struisvogelveren hand plumeau. Zo maak je jouw bloemen weer helemaal stof vrij. Ook kan je ze even buiten zetten zodat de frisse wind erdoorheen gaat. maak ze alleen nooit vochtig of nat. Naast de duurzaamheid is het een groot voordeel dat je op jaarbasis flink wat kosten bespaart met zijden bloemen.

Stel, je koopt iedere week een bosje verse bloemen van 20, dan geef je ongeveer zo’n 1.040 euro per jaar uit. Bij Flower Artist heb je al een prachtig zijden boekt voor 250 euro. Dat heb je er na 13 weken al uit. Tel uit je winst! Onderstaand boeket had Sabrina speciaal voor Womanly gemaakt en ligt ook rond de 250 euro. Wij zijn er mega blij mee en worden dolgelukkig als we elke keer weer dat kleurrijke bosje op de tafel zien staan. Wil je alle boeketten bewonderen? Neem dan een kijkje op flowerartist.nl

womanly-bloemen

womanly-zijden-bloemen-flower-artist

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!