zijden-kussensloop-mooier-slaap-bol
Beauty

Dit zijden kussensloop van moerbei maakt je mooier in je slaap

Niet alleen slapend rijk worden, maar ook nog eens slapend mooi: dat is een droom die we allemaal wel eens hebben. Het aanschaffen van een zijden kussensloop is een goed begin om die droom te laten uitkomen. Slapen op zijde heeft namelijk veel voordelen voor zowel je huid als je haar. Het zou niet alleen de fijne rimpels in je huid tegengaan, maar maakt ook je haar een stuk minder pluizig. 

Zijden kussensloop versus katoen

Het meeste beddengoed is van katoen. Dat is niet alleen makkelijk te wassen, het gaat ook lekker lang mee en het kost geen fortuin. Toch komen er nu steeds vaker stemmen op dat een katoenen kussensloop niet goed is voor zowel je haar als je huid. De reden? Katoen is een stroeve stof, waardoor je huid tijdens het slapen niet goed over het kussen glijdt en je (slaap)rimpels maakt. Ook je haar blijft in het katoen ‘haken’ waardoor het de volgende ochtend een stuk pluiziger is.

De beauty-voordelen van en zijden kussensloop zijn geen mythe: zelfs dermatologen zeggen dat zowel je gezicht als je haar gladder blijft door slapen op zijde. De kussenslopen zorgen er daadwerkelijk voor dat je minder slaapkreukels en fijne rimpeltjes in je gezicht krijgt, en maken je haar een stuk minder pluizig dan katoen. Ook zou het minder vocht opnemen dan katoen, waardoor je huid en haar beter gehydrateerd blijven. Vooral erg fijn als je vaak last hebt van een droge huid. Waar het daarentegen niet tegen helpt is het verminderen van acne en gespleten punten: dit is volgens de dermatoloog een fabeltje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YOSMO® | Beauty (@yosmo)

SHOP NU VOOR 40,95

Zijden kussensloop kopen

Ben je van het nut van een zijden kussensloop overtuigd? Er zijn inmiddels een flink aantal varianten in diverse prijzen op de markt. Let er wel op dat de kussenslopen ook daadwerkelijk van echte zijde zijn gemaakt. Veel leveranciers presenteren namelijk zijden kussenslopen waar maar weinig echte zijde in zit. Vaak mixen ze de zijde met goedkopere materialen zoals katoen of bamboe.

Wil je zeker weten dat je the real deal te pakken hebt, zoek dan naar een kussensloop van 100% echte Moerbei (of mulberry) zijde. Zo weet je zeker dat je een sloop van goede kwaliteit ontvangt. Op dit moment zijn er ook fabrikanten die satijnen kussenslopen aanbieden als ‘beauty-pillows’: deze zouden hetzelfde effect hebben als zijde. Helaas zijn deze vaak gemaakt van polyester, wat slecht ademt en ervoor kan zorgen dat je gaat zweten. Wil je echt de beauty-voordelen meepakken, ga dan voor een kussensloop van 100% Moerbei zijde.

zijden-kussensloop-bol.com

SHOP NU VOOR 40,95

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!