hoe-vaak-scheermesjes-gebruiken
Beauty

Zo vaak moet je eigenlijk je scheermesjes vervangen

Over het algemeen scheren we liever dan dat we waxen. Ondanks dat een waxbeurt het beste resultaat geeft, is waxen pijnlijker dan scheren. Daarom kiezen veel van ons toch om het waxen over te slaan en te vervangen met de klassieker: scheermesjes. Wanneer moet je je scheermesjes vervangen?

Wanneer moet je je scheermesjes vervangen?

Volgens Dermatoloog Whitney Bowe moet je na 5 tot 7 keer scheren echt een ander scheermesje gebruiken. Dit deelde hij via zijn lifestyle site Refinery29. Want hoe langer je het mesje gebruikt, hoe meer bacteriën het mesje zal verzamelen. ‘’Vooral in een vochtige omgeving, zoals de douche.’’

Whitney’s advies komt ook overeen met het advies van Gillette en Wilkinson. Toch kan het voorkomen dat het mesje eerder bot aanvoelt. Gillette raadt aan dat je je scheermesje moet vervangen bij de eerste tekenen van botte mesjes. Verkleurt het mesje? Vervang je scheermesje dan gelijk. Dit gebeurt meestal na 3 – 5 weken.

scherenElke 20 dagen je scheermesjes vervangen

Volgens de website scheertips.com moet je scheermesje gemiddelde elke 20 dagen vervangen. Wil je langer doen met je scheermesje? Dan moet je je scheermesje goed schoon- en droogmaken. Het is essentieel om je mesje op tijd te vervangen, een bot (of roestig) mesje kan sneller bacteriën verspreiden.

Scheer je toch met een roestig of bot mesje? Dan is de kans groot dat je rode bultjes krijgt na het scheren. En dat is precies wat we allemaal willen vermijden. Ook zal je merken dat het resultaat niet meer goed is, je huid zal niet zo zacht aanvoelen.

Hoe maak ik scheermesjes het beste schoon?

De website scheertips.com deelt nog een paar handige tips om je scheermesje schoon te maken:

  • Spoel je scheermesje altijd af na gebruik
  • Schud het water eraf
  • Haal de restjes zeep (en huid) eraf. Hoe dat werkt? Door je mesje tegen de richting in (van je af dus) over een handdoek te duwen.

Hoe bewaar ik scheermesjes?

Dermatoloog Whitney voegt hieraan toe dat je je scheermesje het beste kan bewaren op een droge plek. Dus je kan je scheermesje het best niet in de douche laten liggen.

De beste optie is om je scheermesje met een föhn te drogen. Gebruik vooral niet de handdoek die je na het douchen gebruikt, omdat die vaak vochtig is. Dan kan het juist gaan roesten en dat wil je natuurlijk niet hebben.

scheermejse-bad

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!