rijpe-avocado-zoeken
Food & Drinks

Avocado-liefhebbers opgelet: zo krijg je een rijpe variant

Avocado, we eten ze graag. Als guacomole of op toast met een gepocheerd ei. Meestal is het lastig een rijpe te vinden die je gelijk kunt gebruiken. Zelfs de Eat Me zijn vaak nog veel te hard. En een harde avocado is echt niet te eten. Of je snijdt ze open en ze zijn al bruin van binnen, ook niet echt fijn. Dus hoe kun je zien of je een goede avocado hebt.

Tips bij het kopen van een avocado

Let op de kleur. Rijpe varianten zijn altijd donkerder van kleur. Als het een hele groene is moet je echt een paar dagen wachten voor je het kunt gebruiken. En knijp er even in. Een harde avocado is niet goed. Hij moet natuurlijk ook niet zacht zijn want dan is het overrijp. Een beetje stevig dus maar niet te hard. Pel het kleine kapje van de bovenkant eraf, het moet er dan niet te groen uit zien, maar wat geel. Bruin geeft aan dat het overrijp is.

Als je avocado dus niet rijp genoeg is kun je deze 4-5 dagen laten rijpen. Het beste is het om in een papieren zak te doen samen met een banaan of appel. Dan kan die groene rakker zelfs al na 2of 3 dagen goed zijn. Leg de zak niet in het volle zonlicht. En als ze al wat te rijp zijn, leg ze dan in de koelkast. Daar kun je ze dan maximaal 3 dagen bewaren. Onrijpe moet je nooit in de koelkast leggen, die worden nooit meer rijp.

zo-zoek-je-een-rijpe-avocado

Nog een paar feitjes

Avocado is geen groente, maar een fruitsoort. De naam komt uit Mexico vanuit Nahuatl, de taal van de oorspronkelijke bewoners en avocado stond daar voor teelbal. De vrucht zit vol met vezels, vitaminen en mineralen. Het mineraalgehalte is bijna drie keer zoveel als andere vruchten. En heel goed voor je huid. Het is ook goed voor je weerstand. Nadeel: ze hebben wel heel veel water nodig om te groeien. Dus voor het milieu niet zo echt goed.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!