Life & Health

Veilig zonnen: zo kies je altijd de juiste SPF voor je gezicht

zonnebrand-juiste-spf-gezicht
Foto: Biodermal

We weten allemaal dat het gebruik van zonnebrandcrème cruciaal is voor het beschermen van onze huid tegen schadelijke UV-stralen (en het voorkomen van rimpels). Maar door het grote aanbod in dagcrèmes en zonnebrand kan het kiezen van de juiste SPF (Sun Protection Factor) een uitdaging zijn. Womanly deelt handige tips om je te helpen de juiste SPF voor je gezicht te kiezen, zodat je met een stralende huid de zomer doorgaat.

Kies op basis van je huidtype

Net als bij dagcrème is het belangrijk om je huidtype te kennen voordat je een SPF kiest. Heb je een droge huid, een vette huid of een gevoelige huid? Elke huidtype heeft verschillende behoeften en vraagt om een ander type zonnebrandcrème. Welke SPF je nodig hebt, hangt dus ook af van de textuur en gevoeligheid van je huid.

De SPF-factor geeft aan hoeveel bescherming een zonnebrandcrème biedt tegen UVB-stralen. Experts raden over het algemeen aan om een SPF van minimaal 30 te gebruiken voor dagelijks gebruik op je gezicht. Deze biedt een goede bescherming tegen de zon. Als je een lichtere huid hebt of van plan bent om langdurig in de zon te zijn, is het beter om te kiezen voor een hogere SPF, zoals 50 of hoger.

zonnebrand-dagcreme-biodermal

SHOP NU VOOR 14,99

Let op ‘breedspectrum’ en textuur

Naast het kiezen van de juiste SPF is het belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken die een zogenaamde ‘breedspectrum bescherming’ biedt. Dit betekent dat het zowel tegen UVB- als UVA-stralen beschermt. UVB-stralen veroorzaken een verbrande huid, terwijl UVA-stralen vroegtijdige veroudering en schade aan de huid kunnen veroorzaken. Let er dus op dat je zonnebrand voor het gezicht tegen beide soorten straling beschermt.

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van de perfecte zonnebrand voor je gezicht is de textuur van de crème. Als je een vette huid hebt, kies dan voor een lichtgewicht, olievrije formule, zodat het je poriën niet verstopt. Voor een droge huid is een hydraterende en crèmige formule ideaal om je huid gehydrateerd te houden. Gevoelige huidtypes hebben baat bij een hypoallergene en parfumvrije formule. Draag je ook graag foundation? Kies dan voor een getinte zonnebrand. Zo ben je goed beschermd en heb je een stralende huid in één.

zonnebrand-gezicht

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!