Life & Health

Zo verwijder je hardnekkige zonnebrand vlekken uit je kleding

zonnebrand-vlekken-verwijderen-kleding
Zo verwijder je die hardnekkige zonnebrandvlekken uit je kleding (afbeelding: Canva)

Zonnebrand smeren tijdens een dagje zonnen is essentieel voor een gezonde huid, maar helaas kan het soms voor lelijke vlekken in je kleding zorgen. Deze gele of oranje vlekken worden veroorzaakt door een reactie van de zonnebrand op zweet en water. Hoewel de vlekken op het eerste gezicht hardnekkig lijken, bestaan er diverse manieren om ze te verwijderen. Womanly tipt hoe je je kleding weer stralend fris krijgt na een zonnebrandvlek.

De vlek direct aanpakken

Net als bij hardnekkige vlekken van olijfolie, tomaat of rode wijn is het belangrijk dat je de vlek zo snel mogelijk verwijdert. Blijft de vlek te lang zitten, dan trekt deze steeds verder in het textiel en wordt het schoonmaken lastiger. Veeg allereerst voorzichtig de overtollige zonnebrandcrème van het overhemd met een lepel of een bot mes. Probeer daarbij te voorkomen dat de vlek verder in de stof wordt gewreven.

Spoel de vlek vervolgens grondig af onder koud stromend water. Het koude water zal helpen om de zonnebrandcrème los te maken en uit de stof te spoelen. Breng dan een kleine hoeveelheid vlekkenverwijderaar, vloeibaar wasmiddel of afwasmiddel aan op de vlek. Werk het product voorzichtig in met je vingers of een zachte borstel. Laat het enkele minuten intrekken om het vuil op te lossen. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

zonnebrand-kleding-verwijderen

Groene zeep, wasbenzine en glansspoelmiddel

Ben je bang dat wassen met gewoon wasmiddel te weinig effect heeft, dan kun je de vlek met wat grover geschut aanpakken. Probeer eerst om de vlek te behandelen met groene zeep. Smeer de vlek in met wat warm water en groene zeep. Laat dit vervolgens een paar uren intrekken en gooi je kledingstuk daarna bij de was.

Heeft de groene zeep niet geholpen, gebruik dan wasbenzine of glansspoelmiddel. Het klinkt een beetje vreemd, maar deze producten helpen erg goed tegen hardnekkige vlekken. Giet één van deze producten op de vlek en laat deze vervolgens een aantal uur weken. Daarna was je het kledingstuk op je normale programma in de wasmachine. Zo heb je binnen de kortste keren weer stralend schone kleding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Driehoek (@driehoekzeep)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!