Life & Health

Zweetgeuren eruit krijgen zonder wasmachine? Peanuts met deze lifehacks

zweetgeuren-zonder-wasmachine-lifehacks
Foto: Freepik

Als het zonnetje schijnt, is het de hoogste tijd om dat heerlijke luchtige jurkje of fleurig hemdje uit de kast te trekken. De blote oksels mogen weer gezien worden. Toch kan dat lekkere weer voor flink wat lichamelijke ongemakken zorgen. Na zo’n zomerse warme dag ruik jij, maar ook je kleding, niet meer zo fris. Krijg je die zweetgeur niet meer uit je kleren en heb je het al een paar keer gewassen? Wij hebben wat handige tips voor je.

Zweetgeur uit je kleding met wodka

Oké, het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar die fles wodka kun je nu ook in het schoonmaakhok neerzetten. Het drankje is niet alleen lekker in een cocktail, maar ook zeer geschikt om mee te ontsmetten. Volgens ze.nl is het een goed idee om wodka over zweetvlekken heen te schenken of het goedje in een waterspray te doen.

Met die laatste optie spray je het dan op je kledingstuk. Doe trouwens geen water bij de wodka, want als je alcohol verdunt met water, trekt de zweetgeur veel minder snel weg. Pure wodka is dus hét recept. Heb je trouwens nog wat over in de fles?  Dan is het helemaal niet zo’n gek idee de wodka mee te nemen naar kantoor. Alcohol onder werktijd verbetert namelijk prestaties volgens onderzoek. Dat had je niet gedacht he?

wodka-zweetgeur-lifehack

Zweetgeur verwijderen met azijn

We hadden je eerder al laten weten dat azijn gele zweetvlekken in kleding kan verwijderen. Ook de geur kun je met dit middeltje verwijderen. Vul een emmertje met warm water en doe er een scheutje azijn in. Laat je kleding daar dan een nachtje in weken.

Was het daarna goed uit. Heb je toch een wasmachine binnen handbereik? Dan is het niet verkeerd om je kleding daarna in de wasmachine te stoppen.  Hierna is er geen zweetgeur meer te bekennen. Als het zonnetje buiten schijnt, kan je het kledingstuk het beste lekker in de buitenlucht laten drogen.

zweetgeuren-zweet-azijn-lifehack

Soda blijft een wondermiddeltje

Wist je okselzweet snuiven zou kunnen helpen tegen sociale angsten? Volgens Zweedse onderzoekers werkt de geur van okselzweet kalmerend. Altijd nog een goede reminder als je geen deodorant in je tas hebt. Toch wil je natuurlijk het liefst fris en fruitig ruiken. Het goedje baking soda kun je op ontzettend veel manieren slim gebruiken. Zo ook voor vervelende zweetgeuren.

Laat je kledij een uurtje weken in soda en gooi het daarna in de wasmachine. Als je ergens bent -zoals op een camping (waar je geen wasje kan draaien)- spoel het dan goed uit. Laat het overigens niet te lang weken bij bonte kleuren en bij wol en zijde. Soda kan dan namelijk de kleur aantasten, en dat wil je natuurlijk niet.

Fris gevoel met de kledingstomer

Wij zijn groot fan van de kledingstomer en dan vooral van de SteamOne George. Deze heeft namelijk een mega strak design en staat toch leuker in je kamer dan een lelijke bloemetjes-strijkplank. Ruikt je colbertje niet meer zo fris na een avondje gourmetten? Geen probleem.

Met deze parel creëer je gemakkelijk jouw thuis-stomerij en scheelt het weer een bezoekje naar buiten. Ook is hij dus perfect voor de vieze zweetgeuren in je kleding. Heb je veel nette blouses? Dan is een kledingstomer sowieso een must-have om ze weer weer lekker strak en fris te krijgen.

kledingstomer-zweetgeur

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!